Sosyal Medya

Güncel

ABD: YPG’ye mühimmat, silah ya da başka malzeme vermiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Başbakan Binali Yıldırım’ın “YPG’ye verdikleri silahları PKK kullanıyor” şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Kirby, “Biz YPG’ye mühimmat, silah ya da başka malzeme vermiyoruz” iddiasında bulundu.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, günlük basın toplantısında, Suriye’de Türkaskerleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun ortaklaÅŸa gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonlara iliÅŸkin bir soruya, “Biz tüm koalisyon güçlerinin ortak düşman olan DEAÅž’a odaklanmalarını istiyoruz. Buradan savaÅŸ alanına, kimin nereyi alacağına iliÅŸkin bir deÄŸerlendirme yapmayacağım. Biz tüm koalisyon üyelerinin, içinde Suriyeli güçler, Türkiye ve öteki ülkeler de olmak üzere, koordine edilmemiÅŸ ve koalisyonun planının bir parçası olmayan askeri etkinliklere daha az odaklanmalarını, koalisyonun planı olan DEAÅž’ı yok etme planına daha çok odaklanmalarını istiyoruz” diye yanıt verdi.

Kirby, koalisyonun amacının DEAÅž’ı ortadan kaldırmak olduÄŸunu, buna odaklanmayan giriÅŸimlerin bu amaca ulaÅŸma konusunda verimli olmayacağını belirtti.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’nun, ABD’nin YPG ile yaptığı iÅŸbirliÄŸine deÄŸinerek “Bir terör örgütüne alan mı yaratmaya çalışıyorsunuz, bir terör devleti mi kurdurmaya çalışıyorsunuz, terör kantonu mu kurdurmaya çalışıyorsunuz” ÅŸeklinde yaptığı açıklama ile ilgili soruya, Kirby’nin cevabı şöyle oldu:

”DışiÅŸleri Bakanı’nın yorumlarını görmedim. Bu sözleri görmeden deÄŸerlendirme yapmayacağım. Ancak ÅŸurası belli ve açık ki, DEAÅž’a karşı koalisyonun lideri ABD, bu örgütü yenmek için zaman, enerji, güç ve yetenek yatırımı yapıyor. Bizim terörle mücadele çabalarımızın baÅŸarıya ulaÅŸtığını gösteren uzun kayıtlarımız da bulunuyor.”

BAÅžBAKAN YILDIRIM’IN SÖZLERÄ°NE YANIT

Kirby, BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın “ABD’nin YPG’ye verdiÄŸi silahları PKK kullanıyor’ ÅŸeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de, ABD’nin YPG’ye mühimmat, silah ya da baÅŸka malzeme vermediÄŸini savundu. Kirby, “Bu kürsüden daha önce de birçok kez söyledim. Biz YPG’ye mühimmat, silah ya da baÅŸka malzeme vermiyoruz. PKK da terörist bir grup” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.